Misija i zadaci

Naša misija je održavati čistim Grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju. Sada i u budućnosti.

Svakodnevno provodeći svoje aktivnosti, osiguravamo čisto i zdravo okruženje za sve žitelje grada Šibenika. Naše svakodnevne poslovanje značajno doprinose kulturnom i gospodarskom razvoju i zaštiti prirodne i kulturne baštine potičući održivi razvoj, osobito turizma, poljoprivrede i ribarstva.

Jedna od ključnih aktivnosti koja doprinosi uspješnom sustavu gospodarenja otpadom je i provođenje kontinuirane edukacije svih naših korisnika. Uz ciljane edukacije, izravno i putem medija izvještavamo poslovne partnere, institucije, korisnike svojih usluga i širu javnost o svojim aktivnostima i planovima. Uključivanjem u javni život lokalne zajednice, potičemo stanovništvo na aktivno sudjelovanje u procesima zaštite okoliša i gospodarenja otpadom.

Svjesni ljepote kraja u kojem živimo i važnosti očuvanja okoliša koji smo naslijedili, odlučni smo u nastojanjima da ga očuvanog predamo budućim generacijama.

7 dana u tjednu, 365 dana u godini

Pod motom „održavamo grad i županiju čistim” 170 djelatnika tvrtke Zeleni grad Šibenik svakodnevno čini sve da stanovnicima osigura život u čistom, zdravom i lijepom okruženju. U okviru redovitih aktivnosti svojim korisnicima tvrtka pruža slijedeće usluge:

  • Pranje i čišćenje javnih površina – Naši djeladnici svakodnevno počiste 550.000 m², javnih površina, ulica, trgova, parkova i javnih zelenih površina.
  • Prikupljanje i odvoz kućnog otpada iz gradova i općina Šibensko-kninske županije svakodnevno prikupljamo otpad iz 19.000 domaćinstava.
  • Prikupljanje i odvoz otpada iz tvrtki, institucija i industrije Zeleni grad Šibenik svakodnevno brine o odvozu otpada iz 1.700 tvrtki i javnih institucija.
  • Organizirano prikupljanje i odvoz krupnog otpada prema unaprijed utvrđenom rasporedu, bez dodatne naknade prikupljamo, odvozimo i odlažemo krupni otpad iz kućanstava.
  • Pružanje korisnih informacija kako bi i sami mogli naučiti više o odgovornom postupanju s otpadom kroz pripremu brošura, letaka i vodiča omogućujemo građanima da nauče više o otpadu i kako ga odgovorno odlagati. Organizacijom radionica, susreta i događanja te putem javnih medija pružamo informacije i educiramo javnost o odgovornom gospdarenju otpadom u svakodnevnom životu i njegovom utjecaju na okoliš, naše zdravlje i budućnost.

Skip to content