Čišćenje javnih površina

Svakoga jutra naše ekipe izlaze na teren i čiste preko 550.000 m² javnih površina; ulica, trgova i parkova. S ponosom održavamo naš grad čistim i svakodnevno ga uređujemo kako bi našim građanima i posjetiteljima boravak u gradu bio što ugodniji. Međutim, naš posao čišćenja gradskih površina je izniman izazov jer je sve što radimo pod budnim okom naših sugrađana i turista, osobito tijekom turističke sezone. Iako se tijekom posljednjih godina dogodio značajn pomak u svijesti građana prema odvojenom odlaganju otpada, još uvijek svakodnevno nailazimo na podsjetnike da pojednim građanima bacanje smeća u kante i kontejnere za otpad nije dio svakodnevne kulture, već to čine po gradskim ulicama i parkovima. Posao dodatno otežavaju neodgovorni pojedinci koji se ne pridržavaju odredbi komunalnog reda, te ne vode brigu o vlastitim kućnim ljubimcima.

Za naše ekipe na terenu doslovno vrijedi krilatica „i po suncu i po kiši“. Bez obzira na vremenske nepogode, oni su na ulicama. I dok dobro obavljen posao uglavnom prolazi neopaženo, svaki i najmanji propust prolaznicima i te kako upada u oči.

Pranje ulica noću, pometanje i čišćenje danju čine naš grad lijepim i privlačnim. Održavanjem čistoće u gradu ističemo i njegujemo našu kulturnu baštinu. Zato Vas molimo da nam se pridružite i svojim primjerom pomognete održati grad čistim:

  • Otpatke odlažite u kantama raspoređenim po cijelom gradu
  • Ne bacajte opuške i gume za žvakanje na pod
  • Vodite računa o svojim kućnim ljubimcima, počistite za njima
  • PET i MET ambalažu vratite u trgovinu
  • Otpad iz kućanstava iznosite točno u vrijeme prikupljanja, u dobro zatvorenim vrećicama

Skip to content