Zeleni grad na Poljani građanima podijelio tisuću ekoloških vrećica

Zeleni grad na Poljani građanima podijelio tisuću ekoloških vrećica

Tisuću ekoloških vrećica Zeleni grad podijelio je danas od 10 do 12 sati na Poljani u povodu Međunarodnog dana borbe protiv plastičnih vrećica.

Cilj je edukacija javnosti o štetnosti plastičnih vrećica i potrebi njihove zamjene. Ovo je već četvrta godina da provodimo ovu akciju i svaki put smo podijelili sve ekološke vrećice. Šibenčani su po svijesti o ekologiji napredovali, čemu svjedoči i podatak da smo s odvojenim sakupljanjem otpada došli na 16 posto iz miješanog komunalnog otpada – rekao nam je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Kao i ranijih godina građani rado prihvaćaju darovane platnene vrećice, odnosno torbe, a nerijetko i komentiraju kako smo nekada samo njih i mali.

– Nije nam potrebna edukacija jer svi se mi stariji sjećamo vremena u kojem smo imali nekakve platnene torbe pa i košare, a za plastične vrećice nismo ni znali. Nosilo se u torbama, mrežama i bilo kako, ali bez najlona. Moramo odbaciti taj najlon iz upotrebe i ja mislim da se barem 40 posto ljudi već odreklo toga – kazala nam je jedna sugrađanka.

Skip to content